Relativ scurte și relative

Stephen Hawking repetă întrun interviu recent că nu există rai după moarte. În cartea ‘The Grand Design’ publicată anul trecut a comentat faptul că nu e nevoie de un dumnezeu pentru ca universul să se fi format, fapt ce a atras un val de critici din partea conducătorilor religioși.
Cu toate astea, psihologii consideră că cele spuse în noul interviu nu vor avea niciun impact asupra celor care cred și nicio dovadă nu le-ar putea influența credința. Asta demonstrează imposibilitatea considerării Creaționismului ca teorie: o idee ce nu acceptă nicio dovadă care o neagă, nu e o teorie.
Psihologii spun că mulți sunt pur și simplu înspăimântați să accepte această realitate, că viața e destul de grea și la final se termină. Gândul la viața de după – lăsând la o parte conceptul care demonstrează voința noastră de a trăi – e un simplu confort mental, o alegere să ignorăm realitatea (posibilă).
Parțial adaptat, parțial tradus după un articol original scris de Tudor Vieru pe news.softpedia.com cu surse din The Guardian, Space și Wikipedia (Stephen Hawking, Creaționism).
Altă opinie a lui Cristian Pascu.

– Cercetătorii canadieni descoperă un tratament simplu împotriva cancerului, dar sunt ignorați de corporațiile farmaceutice.
La Universitatea Alberta din Edmonton, Canada, cercetătorii au vindecat tumori din plămânii, sânii și creierul șobolanilor după ce i-au alimentat cu apă și dicloroacetat. Medicamentul se găsește în multe locuri, e ușor de folosit și nu necesită un brevet.
În corpul uman există celule specifice care combat cancerul: mitocondriile; dar pentru a riposta, trebuie activate. Oamenii de știință au avut impresia că aceste celule sunt ineficiente impotriva cancerului așa că majoritatea medicamentelor de combatere a bolii se axează pe folosirea glicolizei, care este mai puțin eficientă, chiar inutilă uneori. Dar dicloracetatul se folosește de mitocondrii, le activează și acestea la rândul lor combat cancerul.
Dar, efectul secundar al folosirii dicloracetatului este activarea procesului de apoptoză, ce ucide mitocondriile.
Companiile farmaceutice nu investesc în cercetarea acestui tratament deoarece nu poate fi patentat, iar lipsa unui brevet nu aduce bani; la fel se întâmplă și în cazul SIDA.
Dar toată documentarea folosirii dicloracetatului poate fi făcută de universități, fapt ce ar putea da naștere unui remediu împotriva cancerului.
Traducere parțială de pe nutritiondietnews.com. Alte detalii: aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *