Al zecelea Doctor

David TennantE vorba de Doctor Who, un serial reanimat în 2005 de BBC după aproape 10 ani de pauză. L-am urmărit pe nerăsuflate din 2008 prinzându-l pe al nouălea doctor, Christopher Eccleston, apoi mi-a plăcut enorm jocul lui David Tennant în timpul căruia a fost lansat Torchwood, alt serial cu un personaj din Doctor Who și anume căpitanul Jack Harkness (sună mai bine în engleză «Captain Jack Harkness»).

David Tennant a intrat incredibil de bine în pielea Doctorului, unele episoade chiar lăsându-mă cu emoții puternice (serialul e dramă); iar specialele de Crăciun au fost geniale.

Cât despre al 11lea Doctor încă nu știu ce să spun… Matt Smith îmi pare un nume dubios, l-a ‘omorât’ pe David (Doctor Who devine mai tânăr pe măsură ce îmbătrânește, un fel de Benjamin Button), dar poate îi voi da o șansă.

Torchood a fost și el demențial, iar Billie Piper (Rose, prima asistentă a Doctorului din 2005) joacă în Secret Diary of a Call Girl, un serial (drăguț) inspirat din blogul Belle de Jour al don’șoarei Brooke Magnanti (îmi pare rău că au deconspirat-o anul trecut).

Mi-am amintit de Doctor Who de pe Club Jade, un blog simpatic ce se învârte de obicei în universul Star Wars și în general în „space trash”, cum le e mottoul. „Muzicalul” cu al zecelea Doctor, realizat de un fan, îl găsiți aici: clubjade.net/?p=21077.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *