Tocănița de internet – unu

Weekendul trecut a fost Balkanik, un festival cu orechestre/tarafuri/trupe de muzică balcanică, târguri meșteșugărești și altele.

Radio Guerilla își va schimba în curând proprietarii licențelor de difuzare, știre care a apărut ca una panicoasă din partea trusturilor de presă. Nu oameni buni, Radio Guerilla nu se închide.

Nu știu alții ce simt, dar mie mi se pare că proiectul “Muzică clasică la metrou” împiedică mai mult decât educă; împiedică traficul de la orele de vârf plasând artiștii în zone cheie de aglomerație. O idee mai bună ar fi să dea muzică clasică în difuzoare, și ar putea-o face non-stop. Apreciez ideea, dar păcat de implementare.

Dar să trecem peste ocean: The Scarecrow e un filmuleț (care mi-a adus aminte de La surconsommation) făcut de Chipotle care e legat de jocul cu același nume și care face parte din campania “Food With Integrity“. Via Ligia.

Project Unbreakable are misiunea de a atrage atenția asupra problemelor agresiunii sexuale și de a încuraja arta ca formă de vindecare.

Sud-americanii fac muzică din orice. După Landfill Harmonic, tot din sumarul Ligiei (pe care ți-l recomand!) am aflat de Pedro Reyes care are o pasiune pentru a distruge arme. În 2007 a topit 1527 de arme donate pentru a face același număr de lopeți, apoi a trecut la a crea instrumente muzicale din arme dezafectate, având ca scop final o orchestră mecanizată.

Update: la desert, viața ta peste 20 de ani.

Poftă bună.

a1AKOWw_460sa

One thought on “Tocănița de internet – unu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *